Referinte: www.unver.ro  si www.lenora.ro

 

  • Masina de contorizare piese furnizata de noi poate procesa piese avind dimensiuni de cca 70 mm si o greutate de cca 400 g cu o acuratete a numararii apropiata de 100%. Piesele de numarat sint dozate rapid dintr-un buncar de stocare pe un jgheab vibrator unde acestea sint aliniate iar numaratoarea efectiva are loc la capatul opus al jgheabului. Cel mai mare avantaj al folosirii solutiei propusa de noi consta in faptul ca dispozitivul accepta o mare varietate de piese fara a fi necesara reconfigurarea mecanica a sistemului.
  • Principiul de lucru este similar cu cel pe baza caruia lucreaza o oala vibratoare, cu deosebirea ca traiectoria pieselor odata aliniate in loc de spirala in 3D a devenit liniara. Frecventa si amplitudinea vibratiilor care sint specifice unui anume tip de piesa se pot usor modifica din softul SCADA scris pentru aceasta aplicatie. Un alt beneficiu adus de o asemenea solutie este acela ca masina accepta practic orice piese indiferent de forma acestora, greutatea lor sau materialul din care sint facute. Practic o singura masina de numarat se poate folosi pentru majoritatea pieselor fabricate intr-o sectie iar reconfigurarea masinii se face foarte usor din software. Masina este capabila sa faca dozarea pieselor direct in ambalajul final prin adaugarea unui transportor cu banda a carei functionare este controlata si sincronizata cu numaratoarea de acelasi program SCADA.
  • Proiectul electromagnetului principal de actionare a tavii ne apartine de asemenea.
  • Avantajul solutiei este ca se poate face o insemnata economie de spatiu si se elimina multe dispozitive mecanice complexe care aliniaza piesele in vederea contorizarii. Frecventa de numarare in schimb este comparabila cu a altor masini care se gasesc pe piata insa folosind o singura masina se poate reduce consistent valoarea investitiei. Regimurile de lucru sint numarare si impachetare sau nunai numaratoare simpla, oricare din regimuri este necesar la um moment dat in vederea controlului productiei de piese.